Et utspekulert triks? Start presentasjonen klokken 15.00

Skuffen min er full av små, men viktige knep for å lykkes med presentasjoner. Svært ofte er det nemlig små ting som avgjør om møtet går bra – og om du får aksept eller ikke. Det kan være noe så banalt enkelt som å velge riktig tidspunkt for presentasjonen! Poenget her er at kunden (eller uansett hvem som lytter på den andre siden av bordet), alltid har sin egen plan for resten av dagen – altså tiden etter møtet med deg – enten det er henting i barnehagen, fotballtrening, middag med mamma eller noe helt annet. Dette kan du utnytte til din fordel 🙂 . Eksempel : 

La oss si at du trenger aksept for utvikling av et godt prosjekt – resten av din gruppe trenger dog en god gjennomgang i fakta og detaljer, for å kunne applaudere dine

Ting tar den tiden man har! Enig…? 

konklusjoner og forslag. Innholdet i presentasjonen er greit, men du innser at ett og annet tema kan by på utfordringer og diskusjoner. Diskusjoner som du ikke ønsker så mange av akkurat nå – av ulike årsaker. Du har dårlig tid og vil videre med prosjektet ditt!

Mandager klokken 15.00 er perfekt

I slike situasjoner er det å booke møtet helt mot slutten av arbeidsdagen en gylden mulighet – som sjelden slår feil. Sett av nøyaktig én time i kalenderen til dette møtet, og start klokken 15.00.

Skap følelsen av ryddighet og effektivitet på én gang – da står det selvsagt kaffe, te, frukt og lignende på bordet når møtet begynner. Prosjektoren er tilkoblet før møtet begynner. Ønsk velkommen, start din presentasjon – og informere møtedeltakerne om at ”vi tar diskusjon og spørsmål når jeg har kjørt gjennom presentasjonen”. Enkle, lukkede spørsmål kan du allikevel invitere på – underveis.

Suksessoppskrift

Jeg har ikke fingre nok til å kunne telle på to hender hvor mange ganger dette har vært en suksess-oppskrift for meg. Et rolig og kompakt møte – en ryddig presentasjon – en velplassert diskusjon på slutten av møtet.

Skap gjerne god stemning med litt humor, etc., men pass på at du beholder flyten i din presentasjon. Poenget er altså at klokken tikker og går mot privatliv – alle har sine private agendaer i bakhodet. Derfor – de marginale spørsmålsstillingene og alt småsnakket (som vi nordmenn elsker…) – begrenser seg selv – det blir en mer konstruktiv dialog i 9 av 10 tilfeller. Prosjektet ditt er i boks!

Prøv. Det motsatte er å booke et møte klokken 10.00, som i praksis betyr at alle kan sitte til lunsj – man bruker automatisk lengre tid på diskusjonene, og mye kan skje… Eller kanskje du synes dette var litt for utspekulert…?

1 comments On Et utspekulert triks? Start presentasjonen klokken 15.00

Kommentér gjerne:

Ta det med ro, jeg deler ikke din info med noen