Grei millionjobb i idretten søkes

Akkurat nå sitter en gjeng med overpriviligerte menn med doble millionlønninger og gullkort i flyplassloungen og diskuterer hvem som har bestukket hvem – denne uken. De avtaler hvilket luksushotell i Sveits de skal satse på for neste styremøte, kongress – eller et oppfølgingsmøte for nye bestikkelser…?

De diskuterer hvordan de kan unngå at pressen får tak i kopier av kvitteringer for middager, limousinservice, femstjerners minibar, OL-pelsluer laget av utrydningstruede dyrearter og mailer med løfte om forfremmelse neste år. De studerer million-regningen fra PR-byrået og oppdager at det finnes flere nuller enn de faktisk var klar over.

HVORDAN SKAL VIP-KORTENE SE UT?

De krangler i tre dager om VIP-kortene skal være mørkeblå eller lilla og om hvem som skal sitte nærmest Putin, IOC-sjefen, var det UEFA eller FIFA, og Dubai-sjeiken under fotballkampen – og sparker like mange sekretærer for å ha plassert dem feil. De uttaler seg mollstemt på TV om vanvittige dopingskandaler år ut og år inn, men klarer behendig å ikke foreslå eller å bli enige om de gode løsningene som skremmer vannet av doperne, legene, lederne og lagene, en gang for alle. De drømmer om utvalg og høringer, og enda flere møter.

Akkurat nå snakkes det om nulltoleranse på det 10-ende eller 20-ende året, og akkurat nå fikk de enda et par super-skandaler i fanget. Og det lenge før startskuddet i Tour de France har gått. Et nytt opphold på President Wilson Hotel i Sveits er reddet! Enda en gang skal de møtes i like staselige omgivelser som et skuddsikkert G7-møte, og de skal spise russisk kaviar mellom doping-diskusjonene. Æsj, men den ferskpressede juicen er veldig god.

VIL DU KJØPE LODD?

Akkurat nå steker en mamma vafler i pausen under Skeid-kampen på Nordre Åsen, og hele laget er ute og selger lodd i helgen. Slik får de råd til å delta i Dana Cup, sammen med tusenvis av andre fotballspillere, siste uka i juli. Oppmannen vasker trøyene etter kampen og vaskepulveret er sponset av Kiwi. Vafler koster 20 kroner, lodd koster 10.

Så til slutt. Akkurat nå sitter jeg og lurer på om det er alle de i klassen som utelukkende hadde det i beina (da jeg gikk på skolen), som nå sitter og skåler i champagne etter en slitsom dopingdebatt-turné i Oslo, Paris og Geneve. Den gjengen som sleit med gangetabellen på gymnaset, men ikke verre enn at de nå klarer å fikle litt med reiseregningen.

SØKNAD

Pokker heller. Det må da være plass til meg også i dette systemet ett eller annet sted? En million eller to for å være talentspeider, kommunikasjons-rådgiver eller bare en som kan kjøre Powerpointene? Jeg er tekstforfatter og reklamemann. Jeg lover at jeg kan pakke inn en løgn så pent at det blir enda flere møter, med veldig gode smørbrød. Og absolutt ingen vafler!!!

Mvh, Nils Petter Nordskar

npn@nordskar.no

0047 (hvis du ringer fra Dubai) 920 11 975